Tanjin Blog

Tatjana Milenković

kiselo groždje

Ne verujem siromašnim ljudima kad pričaju da novac nije važan, neuglednim kad govore ružno o lepoti, neobrazovanim kad umanjuju vrednost obrazovanja, neuspelim udvaračima kad govore da neka devojka nije „ništa posebno“ … jer lažu…sebe i druge …jer stvari možeš istinski odbaciti samo posle svega – nakon što ih probaš, budeš deo nečega, imaš, iživiš i prerasteš …ali to možeš samo ako si bio tamo ili bar blizu, video, osetio, probao, bio deo neke priče. Ovako to liči na „kiselo groždje“, kad se nadamo da ćemo ružno govoreći o nečemu umanjiti njegovu vrednost – a nećemo.
…jer samo bogat čovek istinski zna da novac ne znači sreću, siromašan to ne može znati.
…jer samo naočiti, atraktivni ljudi i žene znaju da im to nije nužno donelo ljubav, neugledni ne veruju da je to moguće.
…i samo obrazovan čovek zna da diploma ne znači nužno više pameti, i više para i bolji posao, kao i to da neko prodje kroz školu ali ne i ona kroz njega pa ostane nepismen uz sve znanje, neobrazovan to ne može znati.
…i samo ako si bio sa nekim znaš da li je ili nije vredan truda i ljubavi, ostali samo žale što nisu mogli da dobace do nekog – pa ružno pričaju o njemu.
Kako je biti negde znamo samo kad se odatle vratimo.
Stvari i ljude, stanja i osećanja mogu istinski poznavati i prevazići samo oni koji su ih prošli, nikako oni koji su u startu bili onemogućeni da ih dožive.
Oni samo odbacuju jer su odbačeni.

1 Komentar

  1. Curo bravo, potpisujem svaku riječ, prelijepo napisano
    ….

Ostavite odgovor

Vaša email adresa neće biti prikazana.

*

© 2022 Tanjin Blog